Over mij

Over mij

Ik ben Zoë Reekmans. Mijn liefde voor de border collie begon toen ik in een dierenasiel werkte als vrijwilliger. Ik werd helemaal verliefd op het ras. De werkwilligheid en de onvoorwaardelijke liefde. 


Ik was 19 en ik ging op zoek naar mijn eerste border collie. Het moest en zou een eered reu met stamboom worden. Ik ging vastbesloten op zoek naar een goede fokker, maar toen werd Daeva afgestaan in het asiel. Ze was 4 maanden oud en had al 4 eigenaren gehad. Ik zag haar snoetje en was verkocht. Het werd dus geen eered reu met stamboom, maar het werd een zwart-wit teefje zonder stamboom. 


Ik ging met Daeva naar de hondenschool om gehoorzaamheid te doen en zo begon het thuis bij mijn mama te kriebelen. Ze wilde ook een border. Mijn zoektocht startte weer naar een eered reu met samboom. Dit keer slaagde ik er in meer van mijn wensen af te vinken. Na een tijdje kwam ik namelijk thuis met Kenai, een reu met stamboom, maar hij was chocolade kleurig.


Terwijl we beide in de gehoorzaamheid trainden ben ik met kenai de showwereld in gerold en ben ik erachter gekomen dat dat toch mijn favoriete tak van de hondensport is. Dit is ook de reden van het besluit dat er een 3e border collie ging komen.Ik ging op zoek naar een teefje dat uit volledig geteste ouders uit showlijnen kwam. Ik vond de combinatie waar ik van droomde, maar ze was helemaal in Hongarije. Na lang nadenken toch besloten er voor te gaan. Zo kwam Aelynn als toevoeging van ons gezin er bij en zo volgde de rest van de roedel borders.We wonen in Sint-truiden midden tussen de fruitplantages en eindeloze velden. Hier maken we zeer regelmatig lange wandelingen met de honden. Ook zijn we actief in gehoorzaamheid, agility, schapendrijven en show.